Project

Bij oudere woningen zie je vaker dat met de schuinte van een perceel werd meegebouwd.

Om ruimte te creëren voor een ruimere keuken is bij deze opdrachtgever gekozen voor een uitbouw van de benedenverdieping (hier wordt beton gestort voor de nieuwe fundering)

De bestaande zijgevel is uitgebroken en alles wordt opgevangen met stutten.

In de stijl van het bestaande huis en voor voldoende lichtinval zijn 3 hardhouten ramen in de nieuwe zijgevel gepland en eenzelfde kozijn in de oude zijgevel om tot een mooi geheel te komen. En de 2 kleuren gevelstenen benaderen het bestaande metselwerk zoveel mogelijk.

Om de bovenverdieping op te vangen is een zware stalen ligger aangebracht die geheel betimmerd en afgestukadoord wordt.

Het nieuwe woongedeelte sluit aan op de bestaande woning in beide ruimtes is dezelfde vloer gekomen over vloerverwarming aangebracht.

De extra ruimte biedt nu de mogelijkheid voor het plaatsen van een kookeiland.

Het eindresultaat is naar ieders tevredenheid. Zonder het authentieke karakter van de woning aan te tasten is toch de extra ruimte verkregen.