Project

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/wp-content/themes/khkplrv/theme-layouts/post/project-content.php on line 6

In oktober 2007 werd begonnen aan de verbouwing van de familie Janssen. De gehele benedenverdieping werd onder handen genomen. Alle verwarming werd afgekoppeld en de vloerverwarming gaat straks als hoofdverwarming fungeren. Dit in combinatie met een decorradiator bij de schuifpui en een gaskachel.

Er was gekozen voor een kookeiland in de keukenopstelling en dat eiland was precies op de plek waar nu de “dragende” scheidingsmuur tussen keuken en eetkamer stond. Op de foto is duidelijk te zien dat het gedeelte boven de oude keukenraam in de lucht hangt. Vervolgens werd de staalconstructie aangebracht.

Ook worden alle leidingen van gas en elektra weggewerkt onder de vloer en in het verlaagde plafond. De bestaande dubbele tuindeur werd uitgesloopt. Vervolgens het platdak i.v.m. het hoogte verschil tussen de keuken en dit gedeelte van de woning. De toogmuur en de tussenmuur werden uitgesloopt om in de woonkamer meer licht te creëren.

De nieuwe schuifpui met achterdeur zijn geplaatst en nu wordt pas duidelijk hoe groot de nieuwe ruimt is hoewel er in oppervlakte niet zoveel bijgekomen is. Op de vloer komt “Cordoba Brown” een natuursteen uit Turkije in de afmeting 60x60cm aangebracht in een speciebed over de vloerverwarming.

Er is ook gekozen voor een lichtstraat om de lange ruimte iets meer buitenlicht te geven. En als alles dan gestuukt, geverfd en ingericht is ben je alle rommel snel vergeten en kun je genieten van een geslaagde verbouwing.